De voordelen van een ‘groen’ Swedboard display

Misschien bent u bekend met de eigenschappen van het materiaal van Swedboard of wellicht heeft u nog nooit gehoord van zijn bestaan? In welke categorie u ook valt: als specialist in visuele instore communicatie weten wij het fijne van alle materialen waarmee wij onze displays vervaardigen. Zo werken wij onder meer met materialen als kunststof, hout, metaal en karton en streven wij naar een zo duurzaam mogelijke productie. We vertellen u graag meer over de voordelen van een Swedboard display!

Een speciale overeenkomst met een gerenommeerde fabrikant

Per 1 januari 2020 zijn wij als de grootste verwerker van honingraadkarton in de Benelux een speciale overeenkomst aangegaan met de Zweedse fabrikant Swedboard: dé leverancier van een innovatief en eco-vriendelijk materiaal, waarmee wij onze displays nóg duurzamer kunnen maken. We lichten graag toe wat precies de eigenschappen van het door Swedboard geproduceerde materiaal zijn.

Swedboard Fibre Premium: duurzaam & milieuvriendelijk

De vezelsoort SB Fibre Premium is zowel 100% recyclebaar. Het gebruik van SB Fibre Premium in combinatie met een alternatieve productiemethode en liner (toplaag), zorgt ervoor dat we klanten een nog beter én duurzamer eindproduct kunnen aanbieden. Buiten de stevigheid van de plaat en een haast onbreekbare, flinterdunne toplaag van bio-plastic, heeft deze plaat een lagere ecologische footprint, wat het materiaal zeer ‘groen’ maakt. SB Fibre Premium is niet alleen 100% recyclebaar (kan gewoon bij karton), maar heeft tevens een negatieve CO2-uitstoot bij productie. Door gebruik te maken van dit materiaal, zijn we bij Global Creations in staat om nog complexere designs te maken, zonder het milieu extra te belasten.

Swedboard composite: waterbestendig & supersterk

Vanaf vorig jaar hebben we bij Global Creations voor het overgrote deel onze geschuimde pvc-platen vervangen voor SB composite: een ander materiaal van fabrikant Swedboard. Dit heeft vergelijkbare eigenschappen met geschuimd pvc, maar deze lichtgewicht plaat bestaat echter uit een EPS-kern die aan beide zijden is afgewerkt met dezelfde toplaag als SB Fibre Premium. SB composite buigt niet, is supersterk én waterproof, zodat het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Zeker voor toepassingen op het gebied van Point-Of-Salemateriaal zal dit een grote, positieve impact hebben op de kwaliteit, zonder extra kosten voor u als klant!

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over onze type displays, Point-Of-Salemateriaal of andere producten, vervaardigd uit SB Fibre Premium of SB composite? Of wilt u direct een display door ons laten ontwerpen? Wij helpen u graag en bieden u een oplossing op maat! Neem contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van een ‘groen’ Swedboard display