Automatiseren in de displaywereld: Zünd D3

Bij Global Creations verwerken we heel wat vierkante meters Swedboard per maand. Eind juli is een Zünd D3 met volautomatisch Board Handling Systeem in gebruik genomen. Directeur Menno Verhagen prijst het feit dat hij baas is over het volledige proces. “Met dank aan de digitalisering. Dat biedt flexibiliteit en een extra slag qua kwaliteit.”

Swedboard & automatisering

Een groot deel van de displays die we bij Global Creations maken, wordt vervaardigd uit Swedboard. Toen men ons de D3 van Zünd met dubbele brug liet zien, in combinatie met een volautomatisch Board Handling Systeem, wisten we dit moeten we hebben:

  • Mogelijkheid voor 24 uur per dag onbemande productie voor grote volumes en flexibiliteit;
  • We kunnen jobs door elkaar draaien en zelfs nog aanpassingen maken in producties waarmee we al bezig zijn;
  • Afwerking gaat s'nachts gewoon door, zonder mensen;
  • Wat we in 8 uur kunnen printen, is altijd binnen 24 uur afgewerkt.

Flexibiliteit, kwaliteit & snelle verwerking

De hoeveelheden golfkarton die we in een nacht kunnen verwerken zijn ongekend. Van Swedboard (dat relatief dik is) kunnen 100 platen voor verwerking op voorraad worden gezet. Dat is geen overbodige luxe. Eerder dit jaar hebben we nog een order van 10.000 platen Swedboard, 50.000 vierkante meter, ‘weggezünd’. We zijn voor de productie van niemand afhankelijk, volledig baas over ons eigen proces. Met dank aan de digitalisering. Dat biedt flexibiliteit en een extra slag qua kwaliteit. Wij zijn in staat heel snel te schakelen. En dat weet de klant!